Team Vallo – voľby 2024 sa blížia

8. februára 2022, Štefan Tužinčin, Nezaradené

Koncom januára zverejnilo Ministerstvo vnútra oznam, v ktorom sa píše, že so zbieraním podpisov začal prípravný výbor politickej strany s názvom Team Bratislava. 


Celkom zaujímavé! A zaujímavé je možno aj to, kto sú členmi prípravného výboru. Splnomocnencom je pani Markéta Pavlovová. Spomedzi členov prípravného výboru je celkom zaujímavé meno Matúš Vallo.


A pán M. Vallo bude zrejme tým, kto bude v popredí tejto strany. Tento počin je celkom zaujímavý. Aký je asi plán tejto novovznikajúcej strany? 


Nuž, pán M. Vallo je celkom známy v Bratislave. Chystá sa obhájiť post primátora a asi sa mu to aj podarí. Z toho bude čerpať na úspešný vznik a činnosť novej strany. A z toho vzídu aj odpovede na niektoré prichádzajúce otázky. Napríklad, aký bude jej potenciál, akých voličov osloví…


Ak pán M. Vallo nepremárni a ustojí nastúpený kurz, jeho šance sú dobré. Pretože súčasný stav v polovici volebného obdobia signalizuje veľké sklamanie voličov súčasnej parlamentnej väčšiny najmä preto, že aj keď začala sympaticky očistou verejného života, excesy lídra najsilnejšieho subjektu,  nezvládnutá epidémia C19 a v neposlednom rade prichádzajúce zdražovanie,… signalizujú, že súčasné strany by v najbližších voľbách neuspeli. 


Preto má projekt Team Bratislava dobré šance. Bude významne zbierať sklamaných voličov súčasnej vládnej väčšiny, zaloví aj vo vodách nerozhodnutých voličov, veľmi významne osloví mladých ľudí a stúpajúce preferencie pritiahnu dostatok voličov aj z ostatných segmentov politického spektra.


Ale, keďže sa aj Slovensku v politike a jej zákulisí dejú vždy zaujimavé veci a na každú akciu promptne prichádza reakcia, môžeme byť svedkami ešte zaujímavého vývoja. Každopádne sa zdá, že Team Bratislava, bude schopný resuscitovať pravicu a umožní pokračovať v nastúpenom kurze aj po najbližších voľbách.