Založ si blog

Nobelova cena pre Matoviča a Hegera za Pravdu, právo a spravodlivosť.

Nie je až tak veľa ľudí, ktorí to vedia vnímať, ale nie je ich ani málo. A či chceme alebo nie a tiež či sa to niekomu páči alebo nie a dokonca aj či si to niekto prizná alebo nie, skutočnosť je taká, že páni Matovič a Heger by mali byť laureátmi Nobelovej ceny za pravdu, právo a spravodlivosť, či niečo v tomto duchu.

Možno si poviete, že takú cenu Nobelov výbor neudeľuje. Áno neudeľuje. Možno udeľuje niečo podobné, ale nie cenu za pravdu, právo a spravodlivosť.

Ale mal by.

Pretože toto by bolo ocenenie veľmi, veľmi potrebné. Možno udeľuje cenu za mier. Áno aj to je veľmi dôležité. Napriek tomu si myslím, že by cena za pravdu, právo a spravodlivosť či niečo v tom duchu mala rovnakú dôležitosť, ak nie väčšiu.

A prečo by možno práve Matovič s Hegerom boli vhodný k oceneniu. No je toho veľa, veľmi veľa.Tak ako mnohí tí, čo boli navrhnutí napríklad na cenu mieru, museli vo svojom živote čeliť, perzekúcii, zo strany nielen vládnej moci v rôznych formách, či už existenčných problémov, väzbe, šikanovaniu, dehonestácie, diskreditácie, keď proti sebe mali presilu s takmer neobmedzenými zdrojmi financií, takmer neobmedzenej mediálnej podpory, súdneho, či policajného systému využívajúc aj kriminálne prostredie , slúžiace na ich likvidáciu,… neochvejne išli za hlasom mieru, či proti násiliu.

A aj páni Matovič či Heger, ktorí sú jasným príkladom podobne zmýšľajúcich ľudí, vo svojom úsilí za pravdu, právo a spravodlivosť, musia čeliť veľkej sile (či presile) s takmer neobmedzenými zdrojmi financií, takmer neobmedzenou mediálnou podporou na ich diskreditáciu či dehonestáciu alebo šikanovanie, a čo je smutné aj veľkej sile (či presile) značnej časti súdnej aj policajnej moci využívajúc k tomu aj kriminálne prostredie. Táto obrovská sila (či presila) útočí na týchto nositeľov pravdy, práva a spravodlivosti z rôznych dôvodov či pohnútok.

A úsilie týchto útočiacich skupín nemusí, ale často môže byť parciálne koordinované. Ako píšem, ich pohnútky môžu byť rôzne. Veľká časť je z dôvodu kriminálneho, teda aby sa neodhalili ich kriminálne činy. Ďalšia útočiaca časť to robí z dôvodu zachovania stavovských výhod, pohodlia a udržania spoločenského statusu a s tým spojenými výhodami a dobrým finančným ododnotením ( sudcovia…). Ďalšia časť to robí z nevedomosti a nedostatku skúseností a rozhľadu naivne si mysliac, že slúžia pluralite a demokracii. Nevedia ,že aj demokracia môže byť pokrútená a prispôsobená vďaka mediálnym skupinám ovplyvňujúcim verejnú mienku… A potom je tu veľká masa ľudí, čo pre mesačnú gážu len robia a je im jedno čo, lebo sú anonymní a je im to jedno, len potrebujú prežiť z týždňa na týždeň a o spoločnosť sa veľmi nezaujímajú. Je veľa zblúdilích aj veľa dôvodov prečo na strane lži, neprávosti a nespravodlivosti stoja aj ľudia, ktorí inak v srdci cítia pravdu, právo, či spravodlivosť.

Čiže, ako píšem táto obrovská sila (či presila) nemusí, ale môže byť parciálne organizovaná (najmä jej kriminálna vetva) Preto si toto úsilie pánov Matoviča a Hegera proti tejto sile (či presile) zaslúži veľké ocenenie. Ocenenie je už to, že napriek tomuto mediálnemu, policajnému, sudcovskému, či kriminálnemu a diskreditačnému lynču, stále majú podporu a sympatie veľkej časti verejnosti napriek tomu, že proti tejto sile (či presile) bojujú takpovediac holými rukami, iba svojím príkladom a neznižovaním sa k opätovaniu útokov rovnakým násilím, aké sa proti nim používa a využívajú iba taký spôsob a argumenty ako to robieval Gándí. Tak isto si zaslúži ocenenie aj tá časť súdnej a policajnej moci, ktorá bojuje proti tejto sile (či presile). Aj zásluhou pánov Matoviča a Hegera, ktorí sa veľmi zaslúžili o voľné ruky spravodlivosti, mohla aspoň na chvíľu táto časť spoločnosti prejaviť svoj prirodzený zmysel pre pravdu, právo a spravodlivosť.

Veľká česť a uznanie za tento boj pánov Matoviča a Hegera za pravdu, právo a spravodlivosť. Želajme si, aby ďalšia veľká časť ľudí na Slovenska, ktorá v srdci cíti tento boj týchto pánov za dobrú vec (a len ich myseľ je ovplyvnená propagandou) aby aj táto časť ľudí mohla dať vo svojom rozhodovaní na hlas svojho srdca, preto, aby aj budúce generácie mohli vyrastať v spoločnosti, keď vládne pravda, právo a spravodlivosť.

Vážená pani poslankyňa Vladimíra Marcinková!

17.10.2022

Človek môže zabiť iných ľudí len v prípade krajnej núdze či nutnej obrany seba alebo iných ľudí. To je jediný ospravedlniteľný dôvod. Streľba v Teplárni týmto prípadom nebola. Preto odsudzujem tento zbabelý, hanebný a neospravedlniteľný čin. Dúfam, že pre všetkých je môj postoj jasný a zrozumiteľný. Rovnako vyjadrujem sústrasť ich rodinám a priateľom. Tu sa [...]

Team Vallo – voľby 2024 sa blížia

08.02.2022

Koncom januára zverejnilo Ministerstvo vnútra oznam, v ktorom sa píše, že so zbieraním podpisov začal prípravný výbor politickej strany s názvom Team Bratislava. Celkom zaujímavé! A zaujímavé je možno aj to, kto sú členmi prípravného výboru. Splnomocnencom je pani Markéta Pavlovová. Spomedzi členov prípravného výboru je celkom zaujímavé meno Matúš Vallo. A pán M. [...]

Je fatálne, že v 21 storočí EÚ a USA musia riešiť dilemu uspokojenia svojich surovinových zdrojov miltarizáciou!

25.01.2022

Je fatálne, že v 21 storočí EÚ a USA musia riešiť dilemu uspokojenia svojich surovinových zdrojov miltarizáciou! Prečo? Na to si trochu skúsený a triezvo zmýšľajúci človek s priemerným všeobecným prehľadom odpovie aj sám. Určite. Tieto otázky by teraz na stole byť nemali. Určite nie. Na stole by mali byť úplne iné otázky. A mali by sme sa všetci hanbiť, že [...]

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

Štefan Tužinčin

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 75678x
Priemerná čítanosť článkov: 5406x

Autor blogu

Kategórie