Založ si blog

Vážená pani poslankyňa Vladimíra Marcinková!

Človek môže zabiť iných ľudí len v prípade krajnej núdze či nutnej obrany seba alebo iných ľudí. To je jediný ospravedlniteľný dôvod. Streľba v Teplárni týmto prípadom nebola. Preto odsudzujem tento zbabelý, hanebný a neospravedlniteľný čin.

Dúfam, že pre všetkých je môj postoj jasný a zrozumiteľný. Rovnako vyjadrujem sústrasť ich rodinám a priateľom. Tu sa však môj postoj a názor rozchádza s postojom, názormi či hodnotením veľkej časti spoločnosti.

Žiaľ, niektoré dôvody, ktoré sa teraz v súvislosti s týmto činom uvádzajú, nie sú podľa mňa správne.

Predovšetkým chcem povedať, že či si to laická alebo odborná verejnosť prizná alebo nie, ľudia patriciaci k inak sexuálne orientovanej 4% menšine sú ľudia, ktorí trpia ochorením. Jasnejšie – sú to chorí ľudia.

Áno, ja tvrdím, že sú to chorí ľudia. Ich ochorenie nie je možné v súčasnosti vyliečiť. A ani sa nedá v súčasnosti liečiť. Zároveň ale tvrdím, že za súčasných možnosti sa ani nesmú liečiť. Nesmú sa liečiť preto, že súčasná vzdelaná lekárska veda a prax (ďalej „LVP“) je veľmi pokrytecká a často lieči aj ochorenia, ktoré nevie vyliečiť. A často pokrytecky lieči ochorenie a pritom ho liečiť nevie, len využíva parciálne zlepšenia na svoju reklamu, ale samotná liečba ochoreniu nepomáha. Z týchto pokryteckých dôvodov táto vzdelaná LVP podľa mňa v súčasnosti liečiť týchto ľudí ani nesmie. Jednoducho preto, že im lekári nevedia pomôcť, nesmú ich liečiť. To hovorí aj Hippokratova prísaha. Neubližuj človeku, keď mu nevieš pomôcť. Jednoducho nie je možné ich nútiť podstupovať nezmyselnú tortúru, ktorú súčasná vzdelaná LVP často nesprávne označuje slovom: „ liečba “.

Na druhej strane, treba povedať, že lekárska veda v minulosti veľa dokázala, má veľa úspechov a zvládla mnohé výzvy a pomohla miliónom ľudí prinavrátiť zdravie. Aj preto nepochybujem, že možno v nie úplne blízkej budúcnosti táto vzdelaná LVP nájde spôsob, ako takýmto ľuďom umožniť skutočne plnohodnotný život a keď sa niekto narodí ako chlapec, bude sa celý život plnohodnotne cítiť ako chlapec a keď sa niekto narodí ako dievča, bude sa celý život plnohodnotne cítiť ako dievča a nebude musieť veľkú časť svojho života byť v neistote a hľadať svoju identitu. Ale preto, že v súčasnosti vzdelaná LVP toto nedokáže, nesmú sa títo ľudia násilím „liečiť“.

Na druhej strane, chybou vzdelanej LVP je, že napriek tomu, že diagnostika ochorení pozná rôzne druhy ochorení, napríklad ochorenia:

A – telesné (ktorých je veľa druhov – zlomeniny, rakovina, covid. .), keď je evidentná bolesť človeka,ale napríklad aj ochorenia:

B – duševné ( ktorých je veľa druhov – depresie, fóbie, …) keď má človek tiež bolesti či ťažkostiale napríklad aj ochorenia:

C – vrodené ( ktorých je veľa druhov – autizmus…) … atď… nevie správne zaradiť ochorenie týchto ľudí.

Keďže vzdelaná LVP pod pojmom ochorenie rozumie niečo, čo sa má snažiť táto vzdelaná LVP takmer nevyhnutne liečiť, či nebodaj snažiť sa aj vyliečiť, lebo si tá vzdelaná LVP myslí, že takéto ochorenie sťažuje život človeku. Táto v vzdelaná LVP nevie prijať, pomenovať a zaradiť fakt, že existuje ochorenie, ktoré sa v súčasnosti nedá liečiť a dokonca ani ho v súčasnosti netreba liečiť, lebo človek (-4 % menšina) s takýmto ochorením môže prežiť plnohodnotný, naplnený a šťastný život v láske a bez bolesti. Takýto človek bolesti mať môže, tak isto ako ktokoľvek iný. Môže mať bolesť pri zlomeninách, rakovine, covide, depresii… Môže však prežiť celý svoj život bez bolesti len preto, že sa mu páči rovnaké pohlavie.

Táto vzdelaná LVP toto nevie pochopiť a prijať. Napriek tomu, že je to určitý jasný druh ochorenia, ktorý sa neprejavuje bolesťami či ťažkosťami v súčasnom ponímaní vzdelanej LVP.

A aj z toho dôvodu, že sa vzdelaná LVP nevie vysporiadať s týmto faktom a nevie teda správne usmerniť spoločnosť a byť jej príkladom a vzorom sa spoločnosť nevie s týmto fenoménom vyrovnať a podlieha záplave nesprávnych záverov, hodnotení, usukov, predsudkov…

A preto, že ani vzdelaná LVP nepomáha spoločnosti, ani spoločnosť jednoducho ochorenie týchto ľudí a ich inakosť nevie zaradiť a nevie sa tým vyrovnať, má z nich prehnané obavy, stráca pri nich pocit istoty, má pocit ohrozenia… Toto všetko prispieva k nepochopeniu týchto ľudí, k mnohým nedorozumeniam,… ktoré môžu byť bohužiaľ, aj ako sme boli svedkami, fatálne.

Musíme si priznať a uvedomiť si, že táto menšina, (ktorá síce trpí určitým druhom ochorenia – a dokonca aj táto menšina samotná, si to musí priznať) sú takí istí ľudia, ako všetci ostatní.

Majú také isté práva ako ostatní a tiež také isté povinnosti. Majú rovnaké právo na život, zdravotnú starostlivosť, sociálne práva, … A my ostatní, si ich musíme rovnako vážiť ako kohokoľvek iného. Musíme si ich ctiť. Napriek ich statusu, napriek všetkému.

Tu by som chcel povedať ľuďom, ako pani poslankyňa Vladimíra Marcinková, že si cením jej láskavý postoj k tejto komunite, hlavne, že sa snaží láskavo pomenovať ich status ako určitý balík daností. Je to od nej milé a pekné, ale nie celkom … správne…?

Lebo slovom danosti sa dá láskavo pomenovať, keď napríklad niekto má dobrý hlas a sluch a vie pekne spievať, alebo niekto je nízky, či vysoký, mocný, pekný… A dokonca sa tým dá láskavo označiť, aj keď niekto nie je taký vysoký, štíhly, mocný…ako by normálne mal byť. Čiže aj mne sa páči, keď status týchto ľudí označujeme láskavým označením. Je to správne.

Len si treba uvedomiť a aj ľudia tejto komunity by si to mali uvedomiť, že majú určité ochorenie, či hendikep. Tiež by si mali uvedomiť, že to, že si nechcú priznať toto ochorenie či hendikep vyjadruje aj to, že nevedia nájsť svoje pravé meno.

Ich meno je „človek“ .

Oni nie sú ani Inakosť, ani LGBT, ani LGBTQ, ani LGBT+, ani Qeer… Nie! Sú to ľudia. Taký istý ako všetci ostatní.

A aj ja tak ako všetci tí, ktorí si ich ctia, tak ako sa to má, teraz smútim, mám oči plné sĺz a srdce plné bolesti.

Smúťme teda všetci.

Až vtedy je spoločnosť hodná žitia, keď si ctí každého jedného svojho člena.

Nobelova cena pre Matoviča a Hegera za Pravdu, právo a spravodlivosť.

08.10.2022

Nie je až tak veľa ľudí, ktorí to vedia vnímať, ale nie je ich ani málo. A či chceme alebo nie a tiež či sa to niekomu páči alebo nie a dokonca aj či si to niekto prizná alebo nie, skutočnosť je taká, že páni Matovič a Heger by mali byť laureátmi Nobelovej ceny za pravdu, právo a spravodlivosť, či niečo v tomto duchu. Možno si poviete, že takú cenu Nobelov výbor [...]

Team Vallo – voľby 2024 sa blížia

08.02.2022

Koncom januára zverejnilo Ministerstvo vnútra oznam, v ktorom sa píše, že so zbieraním podpisov začal prípravný výbor politickej strany s názvom Team Bratislava. Celkom zaujímavé! A zaujímavé je možno aj to, kto sú členmi prípravného výboru. Splnomocnencom je pani Markéta Pavlovová. Spomedzi členov prípravného výboru je celkom zaujímavé meno Matúš Vallo. A pán M. [...]

Je fatálne, že v 21 storočí EÚ a USA musia riešiť dilemu uspokojenia svojich surovinových zdrojov miltarizáciou!

25.01.2022

Je fatálne, že v 21 storočí EÚ a USA musia riešiť dilemu uspokojenia svojich surovinových zdrojov miltarizáciou! Prečo? Na to si trochu skúsený a triezvo zmýšľajúci človek s priemerným všeobecným prehľadom odpovie aj sám. Určite. Tieto otázky by teraz na stole byť nemali. Určite nie. Na stole by mali byť úplne iné otázky. A mali by sme sa všetci hanbiť, že [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Štefan Tužinčin

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 75672x
Priemerná čítanosť článkov: 5405x

Autor blogu

Kategórie