Založ si blog

Umelá inteligencia v “ službách“ človeka?

PR Článok ; Flash proroctvo baby Mangy

Susedka môjho suseda, ktorá vyrába zaujímavé veci, mi nedávno povedala jednu zaujímavú vec. Ani sa mi nechcelo veriť. Vraj niektoré krajiny v Ázii už používajú umelú inteligenciu ( UI ) na vývoj nových zbraňových systémov.

No, bol som trochu v rozpakoch a hneď som nevedel, čo jej mám na to hneď povedať. Neviem síce ako tá UI vyzerá, či nie je náhodou fialová, alebo či je vôbec mládeži prístupná? Neviem. Ešte som ju na ulici nestretol. No možno by bolo lepšie, keby táto UI vytvárala niečo iné, ako nové zbrane. Ale, to je len môj názor a neviem či by ma tá UI poslúchla. Pretože, možno je už plnoletá a má vlastnú hlavu a môže sa rozhodovať podľa svojej slobodnej vôle.

Tak či onak, chcel by som poďakovať vládnucim elitám, za ich strategické a taktické rozhodovanie a postupy, za prezieravosť, či možno aj jasnozrivosť. Pretože také niečo ako UI sme tu už dávno potrebovali. Žiaľ dlho sme sa k UI nevedeli dopracovať. Ale pretože tieto elity vynakladajú nemalé prostriedky na školstvo i vzdelávanie a neváhajú v tejto činnosti podporiť aj tie najlepšie a najdrahšie univerzity, je vidieť, že táto podpora vzdelávania prináša svoje ovocie. Pretože bez vzdelania niet pokroku.

Ak môžem, za seba poprosil by som aby, vzdelaní ľudia, intelektuálne elity, či pracujúca inteligincia ( PI ) nepoľavovali vo svojej veľmi zaslúženej práci a posúvali naše obzory poznania tam k ďalším métam. Alebo možno, keby sa aspoň tieto dve dámy UI a PI niekde stretli u kaderníka, možno by mohli trochu poklebetiť, nie? Alebo? Že by to nemuselo dobre dopadnúť, keď sa stretnú dve ženy u kaderníka? Neviem. Či ako sa niekedy hovorí – za všetkým hľadaj ženu. Nechcime byť zase vzťahovačné. No, len aby si neskončili do vlasov!! Aby z toho nebola kuca paca. Tak či onak ďakujeme vzdelaným a múdrym ľudom aj za doterajšie poznatky.

No a ako by sme sa mali zachovať my? Možno by sme sa mali poradiť s pani Európou a skúsiť sa dohodnúť s UI, či by aj nám nevymyslela nejaké dobré, malé a nenápadné zbraňové systémy alebo niečo podobné, za mierny poplatok? Zaslúžime si aj my nie? Vari nie sme od macochy. My to tiež potrebujeme a chceme, nie? Aj my sa chceme baviť, nie?

Vyzývam preto svetové spoločenstvo na príklade zákazu vývoja, výroby a šírenia atómových zbraní na zákaz vývoja, výroby a šírenia inteligencie. Opravujem Umelej inteligencie.

Vážená pani poslankyňa Vladimíra Marcinková!

17.10.2022

Človek môže zabiť iných ľudí len v prípade krajnej núdze či nutnej obrany seba alebo iných ľudí. To je jediný ospravedlniteľný dôvod. Streľba v Teplárni týmto prípadom nebola. Preto odsudzujem tento zbabelý, hanebný a neospravedlniteľný čin. Dúfam, že pre všetkých je môj postoj jasný a zrozumiteľný. Rovnako vyjadrujem sústrasť ich rodinám a priateľom. Tu sa [...]

Nobelova cena pre Matoviča a Hegera za Pravdu, právo a spravodlivosť.

08.10.2022

Nie je až tak veľa ľudí, ktorí to vedia vnímať, ale nie je ich ani málo. A či chceme alebo nie a tiež či sa to niekomu páči alebo nie a dokonca aj či si to niekto prizná alebo nie, skutočnosť je taká, že páni Matovič a Heger by mali byť laureátmi Nobelovej ceny za pravdu, právo a spravodlivosť, či niečo v tomto duchu. Možno si poviete, že takú cenu Nobelov výbor [...]

Team Vallo – voľby 2024 sa blížia

08.02.2022

Koncom januára zverejnilo Ministerstvo vnútra oznam, v ktorom sa píše, že so zbieraním podpisov začal prípravný výbor politickej strany s názvom Team Bratislava. Celkom zaujímavé! A zaujímavé je možno aj to, kto sú členmi prípravného výboru. Splnomocnencom je pani Markéta Pavlovová. Spomedzi členov prípravného výboru je celkom zaujímavé meno Matúš Vallo. A pán M. [...]

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Štefan Tužinčin

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 75491x
Priemerná čítanosť článkov: 5392x

Autor blogu

Kategórie