Založ si blog

EU – ako hlboko až klesne

EÚ – ako hlboko až klesne? Povedzme si to otvorene – už dlhšiu dobu sme svedkami, keď EÚ prijíma jedno zlé rozhodnutie za druhým. A nie je ich málo. Európa bola dlhé tisícročia úspešný pribeh. Žiaľ predstavitelia EÚ vo svojej pohodlnosti veria tomu, že tomu tak bude aj naďalej, len tak, samé od seba.


Žiaľ, nebude to tak. A EÚ robí jedno zlé rozhodnutie za druhým. Medzi tie najznámejšie patrí napríklad, keď pani A.M. otvorila svoju náruč aj pre milióny migrantov, z oblastí vojnových konfliktov. Na prvý pohľad to bolo humánne gesto. Nuž áno, aj ženy majú miesto na svete a svojim materinským cítením prinášajú do života trochu viac ľudskosti a lásky. Je to pekné. Žiaľ aj naivné! Pretože vo svete existujú aj sily, ktoré túto veľmi slušne povedané slabosť spozorujú a neváhajú ju využiť vo svoj prospech. A nie je pre nich dôležité, či je to ľudské a láskavé. A v geopolitike zvlášť.

 
A jednu príučku z geopolitiky za druhou nám dáva okrem iných aj pán V.P. Najmä vtedy, keď EU spinká spokojným spánkom, keď vo svete horia rôzne vojnové konflikty. V.P. dlhodobo vie v akom stave sa EÚ nachádza. Že EÚ je tak intelektuálne zahladená do seba a rieši predovšetkým svoje vlastné vnútorné žabo-myšie bezvýznamné spory takmer 30-ky rôznorodých krajín, že nevie spoľahlivo a rýchlo robiť správne strategické rozhodnutia. Že ťažkopádne a zdĺhavé a čo je najhoršie alibistické rozhodovacie procesy a následné rozhodnutia EÚ sú len príležitosťou na zasadenie jedného tvrdého úderu za druhým. Najmä ekonomického úderu. Ten bolí najviac. 


Tak ako ťažko zaplatila EÚ za vlnu migrácie, o ktorej ani dlho netušila, že ju výrazne do EÚ potlačil V.P. ( pretože nie je naivný a vie že v tomto svete to funguje inak ako si to v EÚ naivne myslia), tak veľa a dokonca omnoho, omnoho viac zaplatila (a čo je horšie, že ešte platí a bohužiaľ aj ešte dlho platiť bude), za sankcie ktoré, uvalila na východnú krajinu za znovupripojenie Krymu. EÚ nezáleží na tom, že asi 88% obyvateľov Krymu sa cíti byť súčasťou veľkej krajiny. Napriek tomu EU stále zaslepene trvá na tomto svojom vôbec nie racionálnom postoji.


Na prvý pohľad to vyzerá celkom humánne, ale len na prvý pohľad. A nebolo by na tom možno ani nič až tak zlé. Veď každý, aj EÚ môže mať svoj názor, nie? Žiaľ EÚ by sa mala namiesto týchto bezvýznamných záležitosti zaoberať inými a dôležitejším vecami. Už len preto, že z Krymu neprichádzajú ani zďaleka signály, že by tam veľké množstvo ľudí trpelo, či dokonca umierali v dôsledku nejakej genocídy, či niečoho podobného. Nič také sa tam nedeje. Na rozdiel od iných častí sveta, kde sa EÚ tvári, že nič nevidí. 


Napriek tomu EÚ hlavne podceňuje situáciu, v ktorej sa nachádza. Napríklad to, že má vyčerpané vlastné suroviny a nerastné zdroje a teda je závislá od východného suseda. Kým sa zdanlivo nič nedeje, ešte EÚ žije a spinká spokojným spánkom, lenže keď sa z neho prebudí zistí, že nebude mať dosť peňazí na to aby zaplatila tento účet.


A nielen tento východný sused drží EU za gule. Aj Ázia. A nielen v tom, že drží ďalšie strategické nerastné zdroje, ktoré EÚ zúfalo chýbajú. Ázia je tiež ďaleko, ďaleko pred EÚ vo všetkých ďalších oblastiach. Napríklad v oblastiach technológií, výskumu, či vede a vývoja. Netreba dlho písať o čipovej kríze, alebo o tom ako zvládajú epidémiu korona vírusu, keď západné krajiny majú stovky miliónov nakazených a milióny mŕtvych kým napríklad Čína … 


Čína má vlastný a úspešný vesmírny program, prekvapuje vo vojenskej oblasti a mnohých ďalších oblastiach….A to, že o tom sa v médiách v EU skoro vôbec nepíše iba znamená, že EÚ zakrýva svoju úbohosť, zraniteľnosť a neschopnosť.
EÚ má plné ústa prázdnych siláckych reči, vo všetkých oblastiach, ktoré sa dobe počúvajú, ale nemajú reálny základ a čím viac tým ďalej robia z EÚ spolok neschopných, pokryteckých, slaboduchých a slabých krajín, čo využívajú schopný a šikovný a robia z EÚ iba fackovacieho panáka.


EÚ a hlavne jej jednotlivé krajiny by sa mali nad tým zamyslieť.

Vážená pani poslankyňa Vladimíra Marcinková!

17.10.2022

Človek môže zabiť iných ľudí len v prípade krajnej núdze či nutnej obrany seba alebo iných ľudí. To je jediný ospravedlniteľný dôvod. Streľba v Teplárni týmto prípadom nebola. Preto odsudzujem tento zbabelý, hanebný a neospravedlniteľný čin. Dúfam, že pre všetkých je môj postoj jasný a zrozumiteľný. Rovnako vyjadrujem sústrasť ich rodinám a priateľom. Tu sa [...]

Nobelova cena pre Matoviča a Hegera za Pravdu, právo a spravodlivosť.

08.10.2022

Nie je až tak veľa ľudí, ktorí to vedia vnímať, ale nie je ich ani málo. A či chceme alebo nie a tiež či sa to niekomu páči alebo nie a dokonca aj či si to niekto prizná alebo nie, skutočnosť je taká, že páni Matovič a Heger by mali byť laureátmi Nobelovej ceny za pravdu, právo a spravodlivosť, či niečo v tomto duchu. Možno si poviete, že takú cenu Nobelov výbor [...]

Team Vallo – voľby 2024 sa blížia

08.02.2022

Koncom januára zverejnilo Ministerstvo vnútra oznam, v ktorom sa píše, že so zbieraním podpisov začal prípravný výbor politickej strany s názvom Team Bratislava. Celkom zaujímavé! A zaujímavé je možno aj to, kto sú členmi prípravného výboru. Splnomocnencom je pani Markéta Pavlovová. Spomedzi členov prípravného výboru je celkom zaujímavé meno Matúš Vallo. A pán M. [...]

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42, aktualizované: 16:53

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Štefan Tužinčin

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 75498x
Priemerná čítanosť článkov: 5393x

Autor blogu

Kategórie