Založ si blog

Nový začiatok konca EÚ!

Aj keď metaverzum zvaný Európska Únia už netrápia detské ochorenia, neznamená to, že z nich už vyrástla a ani to, že jej organizmus má k svojmu veku dostatočnú odolnosť a mal by sa cítiť plný sily a energie.

Je to nesporne preto, že inštitúcie EÚ sú vzdialené od reálneho života (a nemajú naň reálny dosah, aj keď je to ich viac či menej zbožným želaním), nielen geodraficky či duchovne.

Inštitúcie EÚ vedú určite vzdelaný ľudia. A aj keď mnoho z nich má okrem dobrého vzdelania aj slušnú emocionálnu výbavu, práve falošné a zavádzajúce východiská im nedovolia nájsť správny smer. A aj keď to mnoho z nich cíti, podľahnú uspokojeniu, že vždy to nejak dopadne a vyrieši sa to samo od seba, nezávisle na snahe toho ktorého človeka. Vychádza sa z chybných ideí, napríklad, že spoločne budeme silný a dosiahne viac a podobne. Áno. Spoločne budeme silný a dosiahneme viac. Lenže “ spoločne budeme silný a dosiahneme viac“ a „spoločne budeme silný a dosiahneme viac“ nie je to isté. Aj keď sa to dobre počúva a dobre to znie.

A to je tá falošnosť. Pretože zo vzdialených inštitúcií EÚ nemožno efektívne všetko riadiť a určovať aj to, ako majú byť zakrivené banány. Nielenže to nie je možné, ale ani správne. Pretože najprv musí niečo vzniknúť, až potom to môžeme riadiť. Nie opačne.

A v metaverze EÚ sa to robí opačne. Ešte nevieme, čo má vzniknúť, ale vieme, že to budeme riadiť ( hlavne z teplých a suchých miestečiek a dobrých platov – to nás uspokojí ). A aby sme túto chorú premisu trochu poľudštili, na to máme EÚ fondy. Rozdelíme ich takmer do všetkých oblastí života a myslíme si, že keď to všade približne rovnako rozdelíme, tieto peniaze samé od seba vytvoria „To“ niečo, čo EÚ urobí krásnou, dobrou, múdrou či silnou.

Žiaľ, takto to nefunguje. A preto EÚ stráca.

Nielen exaktne vzdelaný ľudia to vedia cítiť a tým dovidieť aj za horizont. Našťastie už niektorí z nich majú toľko odvahy a povedia nahlas, že cisár je nahý. A preto, že je to pravda., Len preto!, Dosiahnu, že veľa ľudí im uverí a môžu byť úspešný. Dosiahol to Boris Johnson a dosiahnu to aj ďalší. A EÚ tomu nezabráni. Skôr naopak. Nemôže trestať svojich členov za to, že chcú mať svoj názor. Za to, že chcú byť svojbytný. Nemôžu trestať svojich členov za ich rozmanitosť. Nemožno trestať svojich členov za ich túžbu po slobode. Tak ako každý človek aj každý člen EÚ má právo na svoje rozhodnutia. Aj na zlé. Aj zlé zo súčasného pohľadu EÚ.

Nemyslím si, že Poľsko nejaké pokuty privedú späť do košiara. Skôr naopak. Budú iba urýchľovačom žalúdočných problémov a kŕčov metaverza EÚ, na pozadí Británie, ktoré iba zvýraznia jej bezradnosť a nechopnosť a budú novým začiatkom konca EÚ. Či si to priznáme alebo nie.

Vážená pani poslankyňa Vladimíra Marcinková!

17.10.2022

Človek môže zabiť iných ľudí len v prípade krajnej núdze či nutnej obrany seba alebo iných ľudí. To je jediný ospravedlniteľný dôvod. Streľba v Teplárni týmto prípadom nebola. Preto odsudzujem tento zbabelý, hanebný a neospravedlniteľný čin. Dúfam, že pre všetkých je môj postoj jasný a zrozumiteľný. Rovnako vyjadrujem sústrasť ich rodinám a priateľom. Tu sa [...]

Nobelova cena pre Matoviča a Hegera za Pravdu, právo a spravodlivosť.

08.10.2022

Nie je až tak veľa ľudí, ktorí to vedia vnímať, ale nie je ich ani málo. A či chceme alebo nie a tiež či sa to niekomu páči alebo nie a dokonca aj či si to niekto prizná alebo nie, skutočnosť je taká, že páni Matovič a Heger by mali byť laureátmi Nobelovej ceny za pravdu, právo a spravodlivosť, či niečo v tomto duchu. Možno si poviete, že takú cenu Nobelov výbor [...]

Team Vallo – voľby 2024 sa blížia

08.02.2022

Koncom januára zverejnilo Ministerstvo vnútra oznam, v ktorom sa píše, že so zbieraním podpisov začal prípravný výbor politickej strany s názvom Team Bratislava. Celkom zaujímavé! A zaujímavé je možno aj to, kto sú členmi prípravného výboru. Splnomocnencom je pani Markéta Pavlovová. Spomedzi členov prípravného výboru je celkom zaujímavé meno Matúš Vallo. A pán M. [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štefan Tužinčin

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 75070x
Priemerná čítanosť článkov: 5362x

Autor blogu

Kategórie