Založ si blog

Výzva na zmenu klasifikácie korona vírusu spôsobujúceho ochorenie Covid 19

Viac ako dva roky máme skúsenosti s doposiaľ nepoznanou epidémiou vírusu, ktorá obrátila naše životy takmer hore nohami.

Napríklad sme zistili, že dosiahnuť vedecký konsenzus v riešení tejto situácie nie je vôbec jednoduché a napríklad rýchlosť dosiahnutia tohto konsenzu je dosť podstatná veličina. A aj kvalita, šírka a flexibilita dosiahnutého vedeckého konsenzu v spojitosti s jeho všeobecným prijatím je veľmi významná.

Vysporiadať sa s takouto situáciou nie je jednoduché a doteraz sme to nedokázali. Tento stav má mnoho príčin. Žiaľ, nie všetky snahy vysporiadať sa s takouto situáciou aj boli snahami skutočne sa s takouto situáciou vysporiadať. A nie všetky úsilia o prekonanie tejto epidémie boli skutočnými snahami o jej prekonanie a je veľa náznakov, že zo zištných finančných dôvodov bol preferovaný jeden smer riešenia.

Čo je však poučné, môže byť napríklad aj to, že sme sa dostali do situácie, keď sme si museli naliať trochu čistého vína a pomenovať skutočnými menami určité javy, ktoré dovtedy zostávali ukryté hlavnému prúdu. Jedným z nečakaným a doteraz nie veľmi poznaným súperom je „predajná veda“. Spolu s jej pokrvným bratom, „stigmatizáciou nepohodlných faktov“, ktorú neprávom označili ako konšpiračná teória. V spolupráci so skupinami ovládajúcimi masovokomunikačné oznamovacie prostriedky ( po novom „médiá“ ) to je obrovská prekážka na ceste za skutočným riešením epidémie bez bočných úmyslov.

Aj v minulosti sme sa stretávali so zavádzajúcimi štúdiami a vedeckými prácami. Súčasná epidémia posunula tento fenomén na novú omnoho vyššiu úroveň zasahujúcu život a ekonomiky výrazným spôsobom.

Po týchto skúsenostiach je v súčasnosti na mieste viac veriť úsudku založenom na všeobecnom prehľade v spojitosti s dlhoročnými skúsenosťami ľudí schopných taktických a strategických rozhodnutí.

Dôležité je, ako jednotlivé komunity pristupujú k strategickým rozhodnutiam, či sú schopné prijať zodpovednosť za tieto strategické rozhodnutia, majú na to guráž a schopnosť rozoznať trendy ešte dlho predtým, než sa prijme všeobecný vedecký konsenzus. Alebo či alibisticky vyčkávajú a spôsobujú chaos.

Aj preto je potrebné vytvárať tlak na autority, aby prevzali zodpovednosť aj formou spájania rovnakých alebo podobných názorov aj formou petícií.

https://www.peticie.com/peticia_za_zmenu_klasifikacie_ochorenia_covid_19

Túto petíciu je možné podporiť a vyjadriť svoj postoj k tejto aktuálnej otázke. Verím, že občanov s rovnakým alebo podobným postojom bude dostatočné množstvo na to, aby sa život v tejto krajine dostal do normálu.

Vážená pani poslankyňa Vladimíra Marcinková!

17.10.2022

Človek môže zabiť iných ľudí len v prípade krajnej núdze či nutnej obrany seba alebo iných ľudí. To je jediný ospravedlniteľný dôvod. Streľba v Teplárni týmto prípadom nebola. Preto odsudzujem tento zbabelý, hanebný a neospravedlniteľný čin. Dúfam, že pre všetkých je môj postoj jasný a zrozumiteľný. Rovnako vyjadrujem sústrasť ich rodinám a priateľom. Tu sa [...]

Nobelova cena pre Matoviča a Hegera za Pravdu, právo a spravodlivosť.

08.10.2022

Nie je až tak veľa ľudí, ktorí to vedia vnímať, ale nie je ich ani málo. A či chceme alebo nie a tiež či sa to niekomu páči alebo nie a dokonca aj či si to niekto prizná alebo nie, skutočnosť je taká, že páni Matovič a Heger by mali byť laureátmi Nobelovej ceny za pravdu, právo a spravodlivosť, či niečo v tomto duchu. Možno si poviete, že takú cenu Nobelov výbor [...]

Team Vallo – voľby 2024 sa blížia

08.02.2022

Koncom januára zverejnilo Ministerstvo vnútra oznam, v ktorom sa píše, že so zbieraním podpisov začal prípravný výbor politickej strany s názvom Team Bratislava. Celkom zaujímavé! A zaujímavé je možno aj to, kto sú členmi prípravného výboru. Splnomocnencom je pani Markéta Pavlovová. Spomedzi členov prípravného výboru je celkom zaujímavé meno Matúš Vallo. A pán M. [...]

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Štefan Tužinčin

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 75297x
Priemerná čítanosť článkov: 5378x

Autor blogu

Kategórie