Založ si blog

Kto zaplatí za koketovanie Kyjeva s NATO?

Už to trvá dosť dlho, a ešte to nejaký čas trvať bude. Áno, dostali sme sa do obdobia, keď svetom stále najviac hýbu peniaze. Bohu žiaľ.


A to, čo máme v peňaženke, závisí od rôznych faktorov. Niektoré sa ovplyvniť dajú viac, iné menej. To, čo ovplyvniť nevieme až tak jednoducho, sa môže odohrávať v rôznych sférach, na ktoré bežný človek nemá vôbec dosah. A ani sa o tom až tak nehovorí. A keď áno, tak v iných súvislostiach. Aby sme však boli v obraze, treba si všimnúť širšie súvislosti.


Jednou z nich môže byť napríklad cena, ktorú Európa zaplatí za koketovanie Ukrajiny s NATO. Iste každá krajina má právo rozhodovať o svojom osude sama. Tak je to správne. Vždy sa však nájde niekto, kto by rád pomohol (možno aj sebe) a ponúkol svoj (dobrý) tovar a zarobil. Nuž, dnes by rád zarobil kde kto. Skúsme sa pozrieť, kto by zarobil možno v tomto prípade. 


Len nedávno prešla tlačou správa, že sa pán Emanuel neskoro zobudil, a takmer hotový obchod s ponorkami Klokani zrušili, lebo im dal výhodnejšiu ponuku istí Káčer. Vraj nejaký Donald. Vraj tento Káčer bol kamarát a vraj sa toto medzi kamošmi nerobí. Lenže kamarát chce zarobiť tiež, nie. Nuž, podľa mňa tento Káčer má toho za ušami trochu viac a táto epizóda s Klokanmi je len malá zábavka.


Teraz sa tento káčer rozhodol, že Emanuela a jeho kamošov vyškolí ešte viac. Majú síce NATO spoločný klub, ale aj tento slúži Káčerovi hlavne na to, aby zarobil a aby to nebolo tak okaté. 


Vymyslel to asi takto. Príde s ponukou  do Kyjeva, že ho ochráni, lebo istý Vladimír z Moskvy by bol tiež rád Kyjeve ako doma. V Kyjeve sa preto táto pomoc od Káčera momentálne dobre počúva a tak sa im to bude páčiť. Dohoda bude, že Káčer im predá za mierny poplatok  ponorky, stíhačky a tanky, budú sa na seba usmievať a Kyjev bude chránený. 


Lenže Vladimír s tým nie je spokojný (a s Káčerom sa na seba mračia) a hľadá spôsob, ako tomuto Káčerovi pristrihnúť krídla. V poslednom čase zistil, že na to dobré poslúži plyn a ropa ktorú posiela do EÚ. Keď priškrtí kohútik, (čo už párkrát skúsil a páčilo sa mu to a aj niektoré dlhodobé kontrakty sa pomaly končia) ceny vystrelia hore a EU zaplatí o 300-400% viac. A to nie je málo. Ľudia to pocítia. Aj v EU aj v Moskve. Všade trochu inak. A Káčer bude tiež spokojný, lebo aj on plyn predá za lepšiu cenu. Ešte predá za dobrú cenu staré ponorky, stíhačky aj tanky, takže zarobí dvakrát. Tento Káčer je dobrý huncút, že. Teraz hľadajme, kto to zaplatí. Dúfam, že nie my. Žeby EU? 


V tomto malom kúte sveta (a nielen v tomto) sa dejú rôzne srandy. Otázka možno znie, kto sa vydrží takto zabávať dlhšie? Prípadne, ako sa to skončí?

Vážená pani poslankyňa Vladimíra Marcinková!

17.10.2022

Človek môže zabiť iných ľudí len v prípade krajnej núdze či nutnej obrany seba alebo iných ľudí. To je jediný ospravedlniteľný dôvod. Streľba v Teplárni týmto prípadom nebola. Preto odsudzujem tento zbabelý, hanebný a neospravedlniteľný čin. Dúfam, že pre všetkých je môj postoj jasný a zrozumiteľný. Rovnako vyjadrujem sústrasť ich rodinám a priateľom. Tu sa [...]

Nobelova cena pre Matoviča a Hegera za Pravdu, právo a spravodlivosť.

08.10.2022

Nie je až tak veľa ľudí, ktorí to vedia vnímať, ale nie je ich ani málo. A či chceme alebo nie a tiež či sa to niekomu páči alebo nie a dokonca aj či si to niekto prizná alebo nie, skutočnosť je taká, že páni Matovič a Heger by mali byť laureátmi Nobelovej ceny za pravdu, právo a spravodlivosť, či niečo v tomto duchu. Možno si poviete, že takú cenu Nobelov výbor [...]

Team Vallo – voľby 2024 sa blížia

08.02.2022

Koncom januára zverejnilo Ministerstvo vnútra oznam, v ktorom sa píše, že so zbieraním podpisov začal prípravný výbor politickej strany s názvom Team Bratislava. Celkom zaujímavé! A zaujímavé je možno aj to, kto sú členmi prípravného výboru. Splnomocnencom je pani Markéta Pavlovová. Spomedzi členov prípravného výboru je celkom zaujímavé meno Matúš Vallo. A pán M. [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Štefan Tužinčin

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 75670x
Priemerná čítanosť článkov: 5405x

Autor blogu

Kategórie